iDefendo hjälper fotografer att skydda sin upphovsrätt vid bildleveranser

iDefendo är en molnbaserad fillagringstjänst särskilt framtagen för att spåra leveranser och användande av upphovsrättsligt skyddat material. På hemsidan går det att grafiskt följa delnings- och nedladdningsprocessen och se exakt när filer och länkar hämtats av mottagaren. I stället för filer kan du även skicka spårbara länkar till dina kunder som dessa använder vid digital publicering av fotografierna. I digitala sammanhang blir kontrollen över dina fotografiers spridning mycket hög. En annan viktig fördel är att det går att i varje steg hävda ägande av sin produkt.

- Vi är glada att kunna erbjuda SFFs medlemmar en produkt anpassad för deras behov. Vi vill göra det enklare för båda parter att göra rätt och att följa uppsatta överenskommelser, säger Peter Jidesten, iDefendo.

Upphovsrätten är egentligen väldigt enkel: du äger rättigheterna till det du skapat. Problemet är oftast inte rättigheterna utan att 1) få de som licensierar materialet att följa ingångna avtal och 2) att bevisa sin sak i de fall avtalen inte följs. 

-Vi hoppas att iDefendo ska hjälpa fotografer att hävda de rättigheter de juridiskt faktiskt redan har, säger Peter Jidesten, iDefendo.

Erbjudandet till SFF-medlemmar:
Månadsabonnemang: 89 kronor (ordinarie:102 kronor= 13% rabatt)
Årsabonnemang: 895 kronor (ordinarie: 1235 kronor= 27% rabatt)

Du hittar kampanjkoder på vårt forum. Obs du måste vara inloggad för att tjänsten ska fungera,

iDefendo är en svensk tjänst som riktar sig till immaterialrättsintensiva företag, organisationer och individer.

För ytterligare information kontakta Peter Jidesten på iDefendo
telefon: 0723 66 85 42
epost: peter@idefendo.com
hemsida: www.idefendo.com

Tidningen f

Fotografisk tidskrift

Fotografisk Tidskrift
Hornsgatan 103 10 trappor
117 28 Stockholm

Senaste nytt