Bonnierbild väcker frilansarnas vrede

- Bilden är så tydlig (bild här). Om det går så här bra med affärerna kanske de usla frilansavtalen kan skippas så att vi som gör innehållet kan slippa allt gratissnack och få rimlig ersättning för vårt professionella jobb och betalt för vidareanvändningen, säger Anki Almqvist, ordförande SFF.

Frilansfotografen Minna Mercke Schmidt är en av dem som kommenterat bilden skriver: ”Önskar att jag kunde fira och var lika nöjd med mitt resultat som frilansande fotograf som jobbat med er i tio år. Min firmas årsredovisning är tyvärr sorglig läsning. Resultatet har krympt rejält på grund av de avtalen som jag blivit tvingad att skriva på (ja, tvingad, eftersom jag som ensamstående förälder måste se till att lånen betalas och att det finns mat, har jag inget alternativ så länge jag inte hittar annan försörjning)."

Svenska Fotografers Förbund har under 2016 drivit kampanjen #visomgörinnehållet och uppenbarligen behövs kampanjen mer än någonsin.

- Hur i hela fridens namn har vi gått omkring och trott att tidningarna behöver alla oskäliga avtal för att överleva, det går ju uppenbarligen jättebra för Bonnier Tidskrifter, säger Anki Almqvist som även är aktiv i den gemensamma aktionsgruppen AGA som SFF deltar i tillsammans med Journalistförbundet, PFK, BLF och Svenska Tecknare.

Här hittar du bilden och kan läsa alla kommentarer på Bonnier Tidskrifters officiella Facebooksida.

Är du frilansare och vill uppmärksamma att det är DU som skapar innehållet. Lägg upp en bild i sociala medier och använd hashtaggen #visomgörinnehållet

SFF info

SFF

SFF är med över 2000 medlemmar den största organisationen för fotografer i Norden.

Förbundsnytt